Start webshop

Een jaar geleden werd ik de trotse mama van mijn zoontje Noah. Zoals vele mama’s kwam ik plots terecht in de wondere wereld van babyspullen.

Zoals iedereen onder ons weet kunnen de kosten toch wel redelijk oplopen voor al deze spulletjes. Ikzelf ben dan ook veel op zoek gegaan op de tweedehands markt aangezien vele dingen gewoon prima hergebruikt kunnen worden. Hier heb ik dan ook veel leuke spulletjes gevonden die ik kon mengen met de nieuwe spulletjes die ik had.

Doordat ik zag dat deze tweedehands markt echt wel gigantisch groot was had ik zelf ook al snel de verkoop te pakken en gingen de spulletjes die ik niet langer meer nodig had ook weer online via facebook.

Ik werd in die periode uitgenodigd door een oud klasgenootje om haar groepje te volgen waar ze de tweedehandskleding van haar zoontje verkocht. Al snel zag ik dat dit dé ideale manier was om op een duidelijke en overzichtelijke manier alles tentoon te stellen en ging ik op zoek naar volgers.

Het begon met een tiental mama’s en ging vlug naar een honderdtal en toen naar de duizendtallen. Echt ontzettend leuk dat er zoveel gezinnetjes meevolgen en interesse hebben in de items.

Naarmate mijn kleine Noah een peutertje werd kwamen er natuurlijk ook andere behoeftes. Ze worden zelfstandiger en willen plots zelf eten met een vork of lepel. De bordjes beginnen in het rond te vliegen met een hoop extra poetswerk als gevolg. Ik ging dus op zoek naar een alternatief en kwam uit op een handig siliconen zuignap bordje wat ik momenteel meermaals per dag gebruik.

Dat specifieke bordje bracht me op een idee omdat ik ervan overtuigd was dat meerdere mama’s dit soort dingen konden gebruiken. Zo kwam dan ook mijn eerste social media post met het bordje en een filmpje van mijn zoontje tijdens gebruik. En het was een instant succes. Er waren een 50-tal bestellingen en ik moest dus meteen een nieuw order plaatsen bij mijn leverancier!!

Ik ging op zoek naar een webshop ontwikkelaar aangezien het natuurlijk wel super leuk is om in direct contact te staan met al de mama’s maar om het op die manier administratief overzichtelijk te houden werd wel een enorme uitdaging en er kroop erg veel tijd in.

Ik heb héél veel door privéberichten moeten scrollen, adreslijsten moeten aanmaken, betalingen manueel moeten opvolgen, verzendlabels online aanmaken, pakketjes inpakken, pakketjes wegbrengen, etc.

Allemaal geen ramp natuurlijk maar via een webshop is dit toch allemaal net iets efficiënter en gestroomlijnd waardoor ik veel vlotter kan werken. Gelukkig heb ik een geweldige hulp hierin gehad die er direct in gevlogen is en (veel sneller dan verwacht) mijn droom gerealiseerd heeft. De webshop is klaar voor gebruik en is helemaal mijn ding!

Het logo werd dan weer door mijn fantastische schoonbroer ontworpen waardoor ik met een leuke en speelse tekening dit avontuur kan aangaan.

Ik wil iedereen bedanken die me gesteund heeft tot nu toe en ik sta uiteraard voor iedereen klaar als er vragen of opmerkingen zijn.

Ik kijk er enorm naar uit om deze webshop op een rustige manier uit te bouwen naar een leuk en duidelijk platform waar mama’s & papa’s, opa’s & oma’s, ooms & tantes, etc. hun weg naar kunnen vinden en leuke maar vooral betaalbare spulletjes kunnen vinden.

Lieve groetjes
Manuela

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *