Start webshop

Een jaar geleden werd ik de trotse mama van mijn zoontje Noah. Zoals vele mama’s kwam ik plots terecht in de wondere wereld van babyspullen.

 

Ik werd in die periode uitgenodigd door een oud klasgenootje om haar groepje te volgen waar ze de tweedehandskleding van haar zoontje verkocht. Al snel zag ik dat dit dé ideale manier was om op een duidelijke en overzichtelijke manier alles tentoon te stellen en ging ik op zoek naar volgers.

Het begon met een tiental mama’s en ging vlug naar de duizendtallen. Echt ontzettend leuk dat er zoveel gezinnetjes meevolgen.

Naarmate mijn kleine Noah een peutertje werd kwamen er natuurlijk ook andere behoeftes. Ze worden zelfstandiger en willen plots zelf eten met een vork of lepel. De bordjes beginnen in het rond te vliegen met een hoop extra poetswerk als gevolg. Ik ging dus op zoek naar een alternatief en kwam uit op een handig siliconen zuignap bordje wat ik momenteel meermaals per dag gebruik.

Dat specifieke bordje bracht me op een idee omdat ik ervan overtuigd was dat meerdere mama’s dit soort dingen konden gebruiken. Zo kwam dan ook mijn eerste social media post met het bordje en een filmpje van mijn zoontje tijdens gebruik. En het was een instant succes. Er waren een 50-tal bestellingen en ik moest dus meteen een nieuw order plaatsen bij mijn leverancier!!

Ik ging in gesprek met onze goede vriend die toevallig ook nog eens webshops ontwikkelt aangezien het natuurlijk wel super leuk is om in direct contact te staan met al de mama’s maar om het op die manier administratief overzichtelijk te houden werd wel een enorme uitdaging.

Voor de webshop bestond moest ik héél veel door privéberichten scrollen, adreslijsten aanmaken, betalingen opvolgen, verzend labels zelf aanmaken, pakketjes inpakken, pakketjes wegbrengen, etc.

Allemaal geen ramp natuurlijk maar via een webshop is dit toch allemaal net iets efficiënter en gestroomlijnd waardoor ik veel vlotter kan werken. Gelukkig heb ik een geweldige hulp hierin gehad die er direct in gevlogen is en (veel sneller dan verwacht) mijn droom gerealiseerd heeft. De webshop is klaar voor gebruik en is helemaal mijn ding!

Het logo werd dan weer door mijn fantastische schoonbroer ontworpen waardoor ik met een leuke en speelse tekening dit avontuur kan aangaan.

Ik wil iedereen bedanken die me gesteund heeft tot nu toe en ik sta uiteraard voor iedereen klaar als er vragen of opmerkingen zijn.

Ik kijk er enorm naar uit om deze webshop op een rustige manier uit te bouwen naar een leuk en duidelijk platform waar mama’s & papa’s, opa’s & oma’s, ooms & tantes, etc. hun weg naar kunnen vinden en leuke maar vooral betaalbare spulletjes kunnen vinden.

Lieve groetjes
Manuela

Geef een reactie